SCHMEETS media webring blog

SCHMEETS media webring blog

Amusement puur

Alle leuke dingen in een blogje.

i-tunes

DJ´s , BANDS & MUSICPosted by http://www.brisk-band.eu Thu, December 02, 2010 20:50:06


Het programma iTunes is een digitale mediaspeler die door Apple op 10 januari 2001 werd geïntroduceerd tijdens de Macworld Conference & Expo in San Francisco. Met iTunes kunnen digitale muziek- en videobestanden afgespeeld worden. Het programma is ook een interface om de inhoud van de iPod, iPhone en/of iPad te beheren. Ook kan het programma, via een internetverbinding met de iTunes Store, digitale muziek, televisieshows, iPod-spellen, iPod-software, audioboeken, verscheidene podcasts en films downloaden. Ten slotte is het programma ook in staat om muziek van een cd te importeren.

Het programma is gericht op het eenvoudig beheren van een bibliotheek met audio- en videobestanden en iTunes biedt diverse mogelijkheden om te zoeken in de verzameling. Zo kan er gezocht worden op titel, componist en album. Verder is het mogelijk om de hoezen van cd's te importeren waarna er door de cd's kan worden gebladerd alsof er een rij met fysieke cd's aanwezig is.

Het is ook mogelijk om speellijsten aan te maken. Deze kunnen worden gebruikt op een iPod, iPhone en/of iPad maar kunnen in de vorm van een iMix ook neergezet worden op de iTunes Store. Het programma iTunes kan een bibliotheek automatisch synchroniseren met een iPod, iPhone en/of iPad. Apples multimediaprogramma QuickTime wordt door iTunes gebruikt voor de audio- en video codecs.


wiki I-TUNES  • Comments(0)//mediablog.schmeets.nl/#post260